اناجیل واعمال رسولان رسالات پولس رسول رساله عبرانیان رساله یعقوب رسالات پطرس رسول رسالات یوحنا رسول رساله یهودا کتاب مکاشفه
انجیل متی رومیان افسسسیان دوم تسالونیکیان عبرانیان یعقوب اول پطرس اول یوحنا یهودا مکاشفه
انجیل مرقس اول قرنتیان فیلیپیان اول تیموتاوس دوم پطرس دوم یوحنا
انجیل لوقا دوم قرنتیان کولسیان دوم تیموتاوس سوم یوحنا
انجیل یوحنا غلاطیان اول تسالونیکیان تیطس
اعمال رسولان فلیمون
فهرست کلام خدا: عهد جدید X   پنجره را ببندید




حقیقت چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

بدون این که وارد بحث‌های پیچیده فلسفی شویم، بهترین جواب این است که هر چیزی که با واقعیت مطابقت داشته باشد؛ حقیقت است. توجه کنید واقعیت چیزی است که عینیت و وجود دارد؛ یعنی زاییده تخیلات ذهن انسان نیست. کل جهان هستی شامل زمان، فضا، ماده، انرژی و قوانین حاکم بر آن ها جزئی از این واقعیت است. دقت کنید هیچ انسانی در جهان قادر به درک کامل و صد در صد واقعیت نیست؛ در واقع فقط خدایی که جهان مادی و غیرمادی را خلق کرده است، قادر است واقعیت ها را آنگونه که هستند درک کند. ولی همین خدا انسان را به گونه ای خلق کرده است که واقعیت های جهان مادی را با دقت بالا بتواند درک و ارزیابی کند برای مثال دانشمندان ناسا که متشکل از افرادی با فرهنگ ها، ملیت ها، زبان ها و باورهای مختلف هستند موفق می شوند، فضاپیمایی را بر روی کره مریخ در فاصله چند میلیون کیلومتری زمین در نقطه ای از پیش تعیین شده فرود آورند و تحقیقات علمی انجام دهند، که ثابت می کند درک انسان از واقعیت تا چه حد دقیق است. بنابراین انسان قادر است در چهارچوب محدودیت‌هایی که خدا برای او قائل شده است، دانش را کشف و درک کند و همین برای شناخت وجود خدا و جهان هستی کافی است.

ویژگی های حقیقت

۱- مهمترین ویژگی حقیقت مطلق بودن آن است(همانند ارزشهای اخلاقی). به عبارت دیگر حقیقت بستگی به زمان مکان و شخص ندارد. مثلا گزاره <الان خورشید در آسمان می درخشد> چون با واقعیت مطابقت دارد، حقیقتی را بیان می دارد؛ این گزاره برای همه، در هر وقت و همه جا صادق است. حتی اگر نصف کره زمین هنگام شب این خورشید را نبینند و یا شخصی نابینا توانایی دیدن آن را نداشته باشد و یا اینکه حتی صدها میلیون سال دیگر این خورشید تبدیل به یک سیاهچاله شود، همچنان این گزاره درست است. ۲-همه حقایق، حقایق خدا هستند. همانطور که قبلا متذکر شدیم فقط و فقط خدا قادر است همه واقعیت‌ها را به طور کامل و آنگونه که هستند، درک کند؛ زیرا خدا آنها را خلق کرده است. بنابراین خدا سرچشمه و منبع حقیقت است. حتی حقایق تاریخی و یا حقایق کم اهمیت نیز شامل این موضوع می‌شوند. مثلا گزاره< فرهاد ساعت ۸ صبح در فلان تاریخ پشت میز مشغول تایپ مطلبی بود.> اگر با واقعیت مطابقت داشته باشد حقیقتی را بیان می کند و مطلق است. ۳- حقایق مرتبط با جهان هستی کشف می شوند و انسان ها آن ها را ابداع نمی کنند. به عبارتی مستقل از دانش انسان هستند. مثلا گرانش یا نیروی جاذبه قبل از این که نیوتون آن را کشف کند، وجود داشت.( حقایق ریاضی و منطق را می توان در این مقوله جای داد.) ۴-مستقل از اینکه انسان ها به حقیقتی باور داشته باشند یا خیر، از درست بودن آن حقیقت ذره ای نمی کاهد. در زمانهای بسیار قدیم، اکثر مردم معتقد بودند که زمین مسطح است؛ ولی این باور از حقیقت <کره زمین> چیزی را نمی کاست. ۵-حقایق مطلقا با زمان تغییر نمی کنند؛ هرچند باورها و اعتقادات انسان ها نسبت به این حقایق، در طول تاریخ تغییر کنند. مثلا گزاره <حقیقت مطلق است.> هرگز با زمان تغییر نمی کند؛ حتی اگر در دوران کنونی( پسا مدرن postmodern)بسیاری معتقد باشند که حقیقت نسبی است! ۶-حقیقت بستگی به رفتار و زندگی فردی که آن را می گوید، ندارد. مثلا اگر یک متخصص ریه به بیماری توصیه کند که سیگار نکشد چونکه سیگار کشیدن خطر سرطان ریه را چندین برابر افزایش می دهد؛ این گزاره منهای اینکه آن متخصص خودش سیگاری باشد یا خیر، همچنان درست است. همانگونه که تاکید کردیم حقیقت مطلق است و ربطی به زمان، مکان و شخص ندارد. ۷- هر گزاره متناقض با حقیقت، نادرست و دروغ است. مثلا اگر گزاره <خدا وجود دارد.> درست باشد گزاره< خدا وجود ندارد.> کاملا دروغ است. دقت کنید در دنیایی که زندگی میکنیم متاسفانه باورها و اعتقادات متضاد و متناقض بسیاری وجود دارد، ولی با این وجود حقایق متضاد و متناقض نمی‌توانند وجود داشته باشد. ۸-در آخر حقیقت بسیار انحصاری و باریک بینانه( exclusive and narrow) است. مثلا گزاره درست <تهران پایتخت ایران است.> بدین معنی است که اصفهان، شیراز، پاریس، لوس آنجلس و هزاران شهر دیگر پایتخت ایران نیستند. این که حقیقت بسیار انحصاری و باریک بینانه است باعث می شود که حقیقت بسیار تلخ باشد!!

راهنمایی           پنجره را ببندید X

با کلیک روی شماره آیات، تفسیر آنها را انتهای متن مطالعه کنید و با کلیک مجدد روی شماره آیات در بخش تفسیر به مکان اول در متن کتاب مقدس برگردید. برخی از آیات به دلیل وضوح معنایی تفسیر نشده اند و با کلیک روی شماره آنها اتفاقی نمی افتد.
همچنین با کلیک روی کلمات آبی رنگ و نگاه داشتن ماوس روی آنها در متن کتاب مقدس اطلاعات بیشتری در مورد آن کلمه در پنجره ای دیگر ظاهر می شود که با حرکت ماوس از روی کلمه آبی رنگ، آن پنجره بسته می شود.